To zupa, która kojarzy się z pysznymi deserami w sezonie. Ale kto powiedział, że trzeba czekać do lata. Truskawki mrożone dostępne są przez cały rok. Można ją przyrządzić na dwa sposoby: z całymi owocami i jako krem z truskawek. Przyprawy sprawiają, że zupa jest aromatyczna i co ważne - rozgrzewa w zimowe dni. Składnikiem obowiązkowym są po prostu truskawki, a makaron to bardzo dobre uzupełnienie słodkich owoców. 

Od chwili gdy poznałam jej smak, minęło trochę czasu, więc nadrabiam zaległości i często gotuję ją w domu.

- 750 ml wody

- 400 g truskawek

- 4 goździki

- 2 ziarna kardamonu

- 3 mm laski cynamonu

- cukier trzcinowy lub miód

- 50 g jogurtu sojowego

- 155 g makaronu kukurydzianego

Wodę zagotować a mrożone truskawki wrzucić do gotującej się wody, dodać przyprawy, cukier trzcinowy i gotować ok. 30 minut. W tym czasie przygotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W małej miseczce wymieszać jogurt sojowy z 1 łyżką wazową zupy. Dodać do zupy i zagotować. Odłożyć do wystygnięcia, wyjąć przyprawy i zblendować truskawki na gładki krem.

Podawać z makaronem i miodem.

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Graffiti

Więcej…

Jak pozbyć się roztoczy ze swojego domu?

Więcej…

Telefony

Codziennie

Komercyjne loty w kosmos już niedługo

Więcej…

Tanie wakacje w Polsce

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Jak zadbać o swój mózg?

Więcej…

Jak dbać o naturalne piękno dłoni i paznokci

Więcej…

Moda

Artykuły

Muffiny

Więcej…

Sojonez

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Ciekawostka - Ludzkie serce

Więcej…

Kilka ciekawostek, o których zapewne wcześniej nie słyszałeś.

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Testujemy sprzęcior

Więcej…

Złowiłeś już swojego dorsza?

Więcej…