Znane na całym świecie, ciasteczka o intensywnym smaku. Deser Zawdzięcza swą nazwę ciemnobrązowemu kolorowi czekolady. Ciasto nie wyrasta, jest gęste a najbardziej liczy się smak. Wspaniały dodatek do kawy, na ciepło lub na zimno. Przepis wydaje się prosty, ale czy tak łatwo osiągnąć idealny smak? Przekonajcie się sami. 

- 1 kostka masła
- 3 tabliczki czekolady: 2-do ciasta,1-do posypania
- 200 g brązowego cukru
- 3 całe jajka
- 130 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1/2 łyżki aromatu waniliowego
- szczypta soli

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masło pokroić, czekolady połamać i roztopić. Trzecią tabliczkę czekolady zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wstawić do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 160 st. C. Ubić jajka, osobno pianę i żółtka, dodać cukier i aromat. Dolać przestudzoną czekoladę z masłem i zmiksować. Następnie dodać przesianą mąkę oraz sól. Przełożyć ciasto do formy, posypać czekoladą z lodówki i wstawić do piekarnika na ok. 30 minut.

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Awangardowy styl życia

Więcej…

Rejestr Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym

Więcej…

Telefony

Codziennie

Niepowtarzalna Wenecja - praktyczne rady cz2

Więcej…

Zoo w Ostrawie

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Jak dbać o naturalne piękno dłoni i paznokci

Więcej…

Ciekawostka na temat wegetarianizmu

Więcej…

Moda

Artykuły

Placki z kalafiora

Więcej…

Brzoskwiniowy sernik na zimno

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Kilka ciekawostek, o których zapewne wcześniej nie słyszałeś.

Więcej…

Sprawdź co wiesz o piwie?

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Małże - Perfekcyjne mięczaki

Więcej…

Grzyby dzielimy na cztery grupy

Więcej…