Po prostu lubimy ciekawe połączenia smakowe. Z drugiej strony mamy ogromną satysfakcję, gdy znajomi czy rodzina dziwią się, że smakuje im kolejna nowa potrawa wegańska. Wielu nie wyobraża sobie życia na diecie wegańskiej a próbują potraw, w których nie ma odrobiny produktu pochodzenia zwierzęcego. Oto propozycja na przepyszne śniadanie jak i na kolację. Powodzenia. 

- 100 g granulatu sojowego
- 1 alga nori
- 1 łyżeczka soli
- wrząca woda
- 2 łyżki octu
- 5 ogórków kiszonych
- 1 cebula
- 1 puszka kukurydzy
- 5 łyżek majonezu
- sól i pieprz


Granulat sojowy wsypać do miseczki, dodać łyżeczkę soli, pokruszoną algę nori i zalać to wrzącą wodą, by przykryła granulat. Przykryć talerzykiem i czekać aż wystygnie. Po tym dodać ocet, zamieszać i odstawić na kilka godzin.
Następnie ogórka i cebulę pokroić w kosteczkę, kukurydzę odsączyć z zalewy i wszystko wrzucić do miseczki. Dodać "tuńczyka" sojowego, sojonez, sól, pieprz i zamieszać. Wstawić na 30 minut do lodówki, żeby sałatka się schłodziła.

 

Życzymy smacznego 

Zespół Świat i Polacy

 

Pin It

Komputery

Czytaj

Własny "ogródek" w mieszkaniu - do kuchni i dla ozdoby

Więcej…

Jak wychowawczo spędzać czas z dzieckiem?

Więcej…

Telefony

Codziennie

5 powodów, dla których warto odwiedzić Tajlandię.

Więcej…

Sezon na grilla rozpoczęty - Świat i Polacy

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Marchew - skarbnica substancji odżywczych i witamin!

Więcej…

Marihuana medyczna

Więcej…

Moda

Artykuły

Wegański przysmak śledziowy

Więcej…

Ryż kalafiorowy z cukinią, groszkiem

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Kiedy księżyc jest największy?

Więcej…

Czym charakteryzuje się herbata Lapsang Souchong?

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Wędkowanie

Więcej…

Ogromna różnorodność gatunków w Polsce

Więcej…