polski blog o szparagach

 Pierwszy raz, szparagi zapiekane w bekonie, jadłem u przyjaciół w Norwegii. Teraz co jakiś czas, robię je w własnym domu.

Otóż są naprawdę przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu.

Najpierw musimy szparagi umyć. Następnie odrywamy wszystkie twarde końcówki. W rękach będziemy czuć w którym miejscu złamać. 

Bekon kupujemy wcześniej w plasterkach lub kroimy samemu. Następnie owijamy szparagi bekonem. 

Piekarnik nastawimy na 180 stopni Celsjusza. Blachę wykładamy złotkiem.

Pieczemy ok 15/20 minut .

Podawać możemy z chlebkiem lub ziemniakami. 

 

Życzymy smacznego 

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Hausboot - polubisz pływający domek z wszelkimi wygodami

Więcej…

Dlaczego sen jest ważny? - Świat i Polacy

Więcej…

Telefony

Codziennie

Niezbędnik turystyczny - 5 podstawowych zasad

Więcej…

Pamiętasz zapach ziemniaczków z ogniska?

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz zdrowie.

Więcej…

Ciekawostka na temat wegetarianizmu

Więcej…

Moda

Artykuły

Zupa czosnkowa

Więcej…

Chałwa z pestek słonecznika z miodem i sezamem

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Uwaga na brudne puszki

Więcej…

Czy wiesz dlaczego Jerzyk zwyczajny, wcale nie jest "zwyczajny"?

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Testujemy sprzęcior

Więcej…

Polowanie na nocnego drapieżnika z jeziora

Więcej…