polski blog o szparagach

 Pierwszy raz, szparagi zapiekane w bekonie, jadłem u przyjaciół w Norwegii. Teraz co jakiś czas, robię je w własnym domu.

Otóż są naprawdę przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu.

Najpierw musimy szparagi umyć. Następnie odrywamy wszystkie twarde końcówki. W rękach będziemy czuć w którym miejscu złamać. 

Bekon kupujemy wcześniej w plasterkach lub kroimy samemu. Następnie owijamy szparagi bekonem. 

Piekarnik nastawimy na 180 stopni Celsjusza. Blachę wykładamy złotkiem.

Pieczemy ok 15/20 minut .

Podawać możemy z chlebkiem lub ziemniakami. 

 

Życzymy smacznego 

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Jak wychowawczo spędzać czas z dzieckiem?

Więcej…

Rejestr Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym

Więcej…

Telefony

Codziennie

Norweska atrakcja - koniec świata

Więcej…

Morze Bałtyckie i jego tajemnice

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Marihuana medyczna

Więcej…

Zegar Biologiczny

Więcej…

Moda

Artykuły

Pyszna i prosta sałatka "gyros"

Więcej…

Dyniowy chlebek

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Założę się, że nie zgadniesz ile mamy w Polsce Łosi

Więcej…

Czy mapy kłamią ?

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

O czym trzeba pamiętać przed wyjściem do lasu?

Więcej…

Największe drzewa świata

Więcej…