polski blog o szparagach

 Pierwszy raz, szparagi zapiekane w bekonie, jadłem u przyjaciół w Norwegii. Teraz co jakiś czas, robię je w własnym domu.

Otóż są naprawdę przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu.

Najpierw musimy szparagi umyć. Następnie odrywamy wszystkie twarde końcówki. W rękach będziemy czuć w którym miejscu złamać. 

Bekon kupujemy wcześniej w plasterkach lub kroimy samemu. Następnie owijamy szparagi bekonem. 

Piekarnik nastawimy na 180 stopni Celsjusza. Blachę wykładamy złotkiem.

Pieczemy ok 15/20 minut .

Podawać możemy z chlebkiem lub ziemniakami. 

 

Życzymy smacznego 

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Hausboot - polubisz pływający domek z wszelkimi wygodami

Więcej…

Jak pozbyć się roztoczy ze swojego domu?

Więcej…

Telefony

Codziennie

Jak zaplanować podróż kamperem?

Więcej…

Morze Bałtyckie i jego tajemnice

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Zdrowy sen

Więcej…

Marskość Wątroby

Więcej…

Moda

Artykuły

Sernik piernikowy

Więcej…

Zupa czosnkowa

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Kilka ciekawostek, o których zapewne wcześniej nie słyszałeś.

Więcej…

Ciekawostka - Ludzkie serce

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Tuńczyk błękitno-płetwy

Więcej…

Małże - Perfekcyjne mięczaki

Więcej…