polski blog o szparagach

 Pierwszy raz, szparagi zapiekane w bekonie, jadłem u przyjaciół w Norwegii. Teraz co jakiś czas, robię je w własnym domu.

Otóż są naprawdę przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu.

Najpierw musimy szparagi umyć. Następnie odrywamy wszystkie twarde końcówki. W rękach będziemy czuć w którym miejscu złamać. 

Bekon kupujemy wcześniej w plasterkach lub kroimy samemu. Następnie owijamy szparagi bekonem. 

Piekarnik nastawimy na 180 stopni Celsjusza. Blachę wykładamy złotkiem.

Pieczemy ok 15/20 minut .

Podawać możemy z chlebkiem lub ziemniakami. 

 

Życzymy smacznego 

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Rejestr Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym

Więcej…

Dlaczego sen jest ważny? - Świat i Polacy

Więcej…

Telefony

Codziennie

Norweska atrakcja - koniec świata

Więcej…

Sezon na grilla rozpoczęty - Świat i Polacy

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Marskość Wątroby

Więcej…

Zegar Biologiczny

Więcej…

Moda

Artykuły

Ciasto czekoladowo-orzechowe

Więcej…

Dyniowy chlebek

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Niejadek jabłek, czyli mit o jeżu

Więcej…

Jej wysokość czekolada, czyli królowa jest tylko jedna!

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Jak złowić swojego pierwszego karpia?

Więcej…

Wędkowanie

Więcej…