polski blog o szparagach

 

Pierwszy raz, szparagi zapiekane w bekonie, jadłem u przyjaciół w Norwegii. Teraz co jakiś czas, robię je w własnym domu.

Otóż są naprawdę przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu.

Najpierw musimy szparagi umyć. Następnie odrywamy wszystkie twarde końcówki. W rękach będziemy czuć w którym miejscu złamać. 

Bekon kupujemy wcześniej w plasterkach lub kroimy samemu. Następnie owijamy szparagi bekonem. 

Piekarnik nastawimy na 180 stopni Celsjusza. Blachę wykładamy złotkiem.

Pieczemy ok 15/20 minut .

Podawać możemy z chlebkiem lub ziemniakami. 

 

Życzymy smacznego 

Zespół Świat i Polacy

Pin It

PRACA

Zapraszamy na serwis:"PRACA" Jeżeli masz firmę i szukasz wykwalifikowanych pracowników, zostaw bezpłatne ogłoszenie drobne. Może szukasz pracy? Pokaż że ci zależy i skorzystaj z naszego serwisu. Nie trać czasu niech oni dzwonią do ciebie!

OGŁOSZENIA

Zapraszamy wszystkich do serwisu: "OGŁOSZENIA" Można tutaj wstawić swoje używane rzeczy, albo sprzedać zupełnie nowy towar. Na co czekać? Bądź pierwszy i wstaw bezpłatne ogłoszenie drobne.

FIRMY

Zapraszamy na serwis: "FIRMY"  Jeżeli szukasz nowych klientów lub chcesz jeszcze bardziej rozreklamować swój biznes, zostaw wizytówkę. Wiemy jak dobra reklama jest niezbędna w osiągnięciu sukcesu. Nie strać tej okazji, bo może właśnie ona, przyniesie Tobie sukces.

Komputery

Czytaj

Sinice

Więcej…

Jak pozbyć się roztoczy ze swojego domu?

Więcej…

Telefony

Codziennie

Komercyjne loty w kosmos już niedługo

Więcej…

Zoo w Ostrawie

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Zegar Biologiczny

Więcej…

Marchew - skarbnica substancji odżywczych i witamin!

Więcej…

Moda

Artykuły

Pyszny i zdrowy cydr

Więcej…

Dyniowy chlebek

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Sprawdź co wiesz o piwie?

Więcej…

Pływy morskie

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

O czym trzeba pamiętać przed wyjściem do lasu?

Więcej…

Najsmaczniejsze grzyby i pomysły na ich spożycie.

Więcej…