polski blog o szparagach

 Pierwszy raz, szparagi zapiekane w bekonie, jadłem u przyjaciół w Norwegii. Teraz co jakiś czas, robię je w własnym domu.

Otóż są naprawdę przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu.

Najpierw musimy szparagi umyć. Następnie odrywamy wszystkie twarde końcówki. W rękach będziemy czuć w którym miejscu złamać. 

Bekon kupujemy wcześniej w plasterkach lub kroimy samemu. Następnie owijamy szparagi bekonem. 

Piekarnik nastawimy na 180 stopni Celsjusza. Blachę wykładamy złotkiem.

Pieczemy ok 15/20 minut .

Podawać możemy z chlebkiem lub ziemniakami. 

 

Życzymy smacznego 

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Zostań EKO bohaterem i chroń swoją planetę

Więcej…

Graffiti

Więcej…

Telefony

Codziennie

Niepowtarzalna Wenecja - praktyczne rady cz2

Więcej…

Niezbędnik turystyczny - 5 podstawowych zasad

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Jak wesprzeć stawy?

Więcej…

Marchew - skarbnica substancji odżywczych i witamin!

Więcej…

Moda

Artykuły

Zupa czosnkowa

Więcej…

Domowy Humus

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Uwaga na brudne puszki

Więcej…

"Nie wywołuj wilka z lasu" - wilki w Polsce

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Trufle

Więcej…

Jak złowić swojego pierwszego karpia?

Więcej…