polski blog o szparagach

 Pierwszy raz, szparagi zapiekane w bekonie, jadłem u przyjaciół w Norwegii. Teraz co jakiś czas, robię je w własnym domu.

Otóż są naprawdę przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu.

Najpierw musimy szparagi umyć. Następnie odrywamy wszystkie twarde końcówki. W rękach będziemy czuć w którym miejscu złamać. 

Bekon kupujemy wcześniej w plasterkach lub kroimy samemu. Następnie owijamy szparagi bekonem. 

Piekarnik nastawimy na 180 stopni Celsjusza. Blachę wykładamy złotkiem.

Pieczemy ok 15/20 minut .

Podawać możemy z chlebkiem lub ziemniakami. 

 

Życzymy smacznego 

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Graffiti

Więcej…

Jak pozbyć się roztoczy ze swojego domu?

Więcej…

Telefony

Codziennie

Komercyjne loty w kosmos już niedługo

Więcej…

Tanie wakacje w Polsce

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Jak zadbać o swój mózg?

Więcej…

Jak dbać o naturalne piękno dłoni i paznokci

Więcej…

Moda

Artykuły

Muffiny

Więcej…

Sojonez

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Ciekawostka - Ludzkie serce

Więcej…

Kilka ciekawostek, o których zapewne wcześniej nie słyszałeś.

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Testujemy sprzęcior

Więcej…

Złowiłeś już swojego dorsza?

Więcej…