Gotowane warzywa, majonez i śledź czyli zdrowy przysmak śledziowy. Bardzo ciekawe połączenie śledzia z warzywami na początek mało kuszące ale jak pyszne po przyrządzeniu. Jednak smaki zmieniają się na lepsze, oczyszczają się kubki smakowe i zaczynamy jeść to, czego wcześniej nie moglibyśmy przełknąć. Tak bardzo cieszę się, gdy odkrywam tak inspirujący smak. 

- 40 kawałków wegańskiego śledzia
- 15 łyżek 
sojonezu
- 3 buraki
- 2 marchewki
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- cytryna
- sól, sól wulkaniczna, pieprz

Gotujemy warzywa a cebulę drobno kroimy. Wyjmujemy śledzie i odsączamy z oleju. Ostudzone warzywa ścieramy na tarce. W salaterce 25 cm układamy warstwami składniki doprawiając solą i pieprzem. Dół salaterki smarujemy sojonezem, następnie kładziemy śledzia. Skrapiamy go cytryną i posypujemy cebulą. Następnie kładziemy ziemniaki. marchewkę a na koniec buraki. Tak samo układamy drugą warstwę i kolejna. Wierzch smarujemy sojonezem i solimy solą wulkaniczną. Wstawiamy do lodówki by schłodzić przed podaniem i smacznego!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Hausboot - polubisz pływający domek z wszelkimi wygodami

Więcej…

Jak dbać o kwiaty na balkonie

Więcej…

Telefony

Codziennie

Woda wypłukała dla nas nagrodę

Więcej…

Zoo w Ostrawie

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Ciekawostka na temat wegetarianizmu

Więcej…

Jak zadbać o swój mózg?

Więcej…

Moda

Artykuły

Pizza z patelni

Więcej…

Zupa z cukinii

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Uwaga na brudne puszki

Więcej…

Założę się, że nie zgadniesz ile mamy w Polsce Łosi

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Trufle

Więcej…

Grzyby kurki

Więcej…