Gotowane warzywa, majonez i śledź czyli zdrowy przysmak śledziowy. Bardzo ciekawe połączenie śledzia z warzywami na początek mało kuszące ale jak pyszne po przyrządzeniu. Jednak smaki zmieniają się na lepsze, oczyszczają się kubki smakowe i zaczynamy jeść to, czego wcześniej nie moglibyśmy przełknąć. Tak bardzo cieszę się, gdy odkrywam tak inspirujący smak. 

- 40 kawałków wegańskiego śledzia
- 15 łyżek 
sojonezu
- 3 buraki
- 2 marchewki
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- cytryna
- sól, sól wulkaniczna, pieprz

Gotujemy warzywa a cebulę drobno kroimy. Wyjmujemy śledzie i odsączamy z oleju. Ostudzone warzywa ścieramy na tarce. W salaterce 25 cm układamy warstwami składniki doprawiając solą i pieprzem. Dół salaterki smarujemy sojonezem, następnie kładziemy śledzia. Skrapiamy go cytryną i posypujemy cebulą. Następnie kładziemy ziemniaki. marchewkę a na koniec buraki. Tak samo układamy drugą warstwę i kolejna. Wierzch smarujemy sojonezem i solimy solą wulkaniczną. Wstawiamy do lodówki by schłodzić przed podaniem i smacznego!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Sinice

Więcej…

Rejestr Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym

Więcej…

Telefony

Codziennie

Norweska atrakcja - koniec świata

Więcej…

Gęsi- niezwykłe zwykłe ptaki

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Jak prawidłowo dbać o higienę jamy ustnej?

Więcej…

Marihuana medyczna

Więcej…

Moda

Artykuły

Wegańska sałatka z tuńczyka

Więcej…

„Wegański śledź”

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Kiedy księżyc jest największy?

Więcej…

Czy wiesz dlaczego Jerzyk zwyczajny, wcale nie jest "zwyczajny"?

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Grzyby kurki

Więcej…

O czym trzeba pamiętać przed wyjściem do lasu?

Więcej…