Danie charakterystyczne dla kuchni czeskiej. To bardzo prosta i smaczna zupa, jeśli mamy dobry wywar z warzyw. Z ziemniakami i przyprawami jest naprawdę aromatyczna i rozgrzewająca. Smakuje doskonale! 

- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 7ząbków czosnku
- 1 łyżeczka kminku
- 750 ml wywaru warzywnego
- 2 łyżeczki majeranku
- 2 jajka
- 100ml wody
- sól i pieprz
- grzanki, tarty żółty ser

Ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę. Kminek z majerankiem dodajemy do cebuli. Podsmażamy cebulę kilka minut, aż się zeszkli i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki oraz kminek z majerankiem. Dolewamy wywar warzywny i gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka ubijamy z wodą i wlewamy stróżką do zupy, cały czas mieszając. Na koniec zagotowujemy i podajemy w ulubionej wersji. Smacznego!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Domowe rośliny doniczkowe. cz1

Więcej…

Sinice

Więcej…

Telefony

Codziennie

Zoo w Ostrawie

Więcej…

Tanie wakacje w Polsce

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Jak dbać o naturalne piękno dłoni i paznokci

Więcej…

Jak zadbać o swój mózg?

Więcej…

Moda

Artykuły

Wegański przysmak śledziowy

Więcej…

Zupa truskawkowa

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Czy wiesz, że...?

Więcej…

Niejadek jabłek, czyli mit o jeżu

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Złowiłeś już swojego dorsza?

Więcej…

Ogromna różnorodność gatunków w Polsce

Więcej…