Danie charakterystyczne dla kuchni czeskiej. To bardzo prosta i smaczna zupa, jeśli mamy dobry wywar z warzyw. Z ziemniakami i przyprawami jest naprawdę aromatyczna i rozgrzewająca. Smakuje doskonale! 

- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 7ząbków czosnku
- 1 łyżeczka kminku
- 750 ml wywaru warzywnego
- 2 łyżeczki majeranku
- 2 jajka
- 100ml wody
- sól i pieprz
- grzanki, tarty żółty ser

Ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę. Kminek z majerankiem dodajemy do cebuli. Podsmażamy cebulę kilka minut, aż się zeszkli i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki oraz kminek z majerankiem. Dolewamy wywar warzywny i gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka ubijamy z wodą i wlewamy stróżką do zupy, cały czas mieszając. Na koniec zagotowujemy i podajemy w ulubionej wersji. Smacznego!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Hausboot - polubisz pływający domek z wszelkimi wygodami

Więcej…

Graffiti

Więcej…

Telefony

Codziennie

Norweska atrakcja - koniec świata

Więcej…

5 powodów, dla których warto odwiedzić Tajlandię.

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Jak prawidłowo dbać o higienę jamy ustnej?

Więcej…

Jak wesprzeć stawy?

Więcej…

Moda

Artykuły

Dyniowy chlebek

Więcej…

Chałwa z pestek słonecznika z miodem i sezamem

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Ile przesypiamy w ciągu roku?

Więcej…

Czym charakteryzuje się herbata Lapsang Souchong?

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Pyton tygrysi

Więcej…

Największe drzewa świata

Więcej…