Danie charakterystyczne dla kuchni czeskiej. To bardzo prosta i smaczna zupa, jeśli mamy dobry wywar z warzyw. Z ziemniakami i przyprawami jest naprawdę aromatyczna i rozgrzewająca. Smakuje doskonale! 

- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 7ząbków czosnku
- 1 łyżeczka kminku
- 750 ml wywaru warzywnego
- 2 łyżeczki majeranku
- 2 jajka
- 100ml wody
- sól i pieprz
- grzanki, tarty żółty ser

Ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę. Kminek z majerankiem dodajemy do cebuli. Podsmażamy cebulę kilka minut, aż się zeszkli i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki oraz kminek z majerankiem. Dolewamy wywar warzywny i gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka ubijamy z wodą i wlewamy stróżką do zupy, cały czas mieszając. Na koniec zagotowujemy i podajemy w ulubionej wersji. Smacznego!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Jak wychowawczo spędzać czas z dzieckiem?

Więcej…

Jak zaplanować wydatki?

Więcej…

Telefony

Codziennie

Gęsi- niezwykłe zwykłe ptaki

Więcej…

Sezon na grilla rozpoczęty - Świat i Polacy

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Naturalne piękno włosów - jak o nie dbać?

Więcej…

Marihuana medyczna

Więcej…

Moda

Artykuły

Pyszna i prosta sałatka "gyros"

Więcej…

Ciasto czekoladowo-orzechowe

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Niejadek jabłek, czyli mit o jeżu

Więcej…

Jej wysokość czekolada, czyli królowa jest tylko jedna!

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

O czym trzeba pamiętać przed wyjściem do lasu?

Więcej…

Grzyby dzielimy na cztery grupy

Więcej…