Orzeźwiający zielony chłodnik z awokado jako doskonała propozycja na wegetariański obiad. Co ciekawe zupa ta zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na witaminy. Dlatego, że natka pietruszki jest bogata w żelazo i beta-karoten. To świetna przyprawa do zup i sosów lub baza pesto. Natka pietruszki nie tylko odświeża ale i wzmacnia. Wypróbuj sprawdzony przepis. 

- 1 awokado
- 1 ogórek
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 szklanki mleka owsianego
- sól, pieprz
- sok z 1/2 cytryny
- 2 kromki pieczywa
- olej ryżowy

Awokado i ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Do blendera wrzucamy awokado, ogórka, natkę i dolewamy mleka owsianego. Dodajemy sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie blendujemy na gładki krem. Na patelni rozgrzewamy olej. Chleb kroimy w grubą kostkę i podsmażamy go na złotobrązowy kolor. Chłodnik przelewamy na talerze. Dekorujemy pozostałym pokrojonym awokado, ziołami i grzankami. Możemy polać do smaku odrobiną oleju ryżowego.

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Jak dbać o kwiaty na balkonie

Więcej…

Graffiti

Więcej…

Telefony

Codziennie

Komercyjne loty w kosmos już niedługo

Więcej…

Morze Bałtyckie i jego tajemnice

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Marskość Wątroby

Więcej…

Ciekawostka na temat wegetarianizmu

Więcej…

Moda

Artykuły

Domowy Humus

Więcej…

Zupa truskawkowa

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Jej wysokość czekolada, czyli królowa jest tylko jedna!

Więcej…

Ciekawostka - Ludzkie serce

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Testujemy sprzęcior

Więcej…

O czym trzeba pamiętać przed wyjściem do lasu?

Więcej…