Słodkie przekąski dostosowane do własnych oczekiwań. Niezależnie od wybranego wariantu każdy ma swoje ulubione poczucie smaku, więc piekąc u siebie w domu po prostu najlepiej ustalić określony poziom słodkości. Dobrze jest też obserwować kiedy ciasteczka zaczynają się rumienić. Czas zależy od grubości i składu udanej masy. Pieczemy ok. 20 minut na 2 blachach. 

- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka orzechów laskowych
- 1/2 szklanki łuskanych pestek dyni
- 1/2 szklanki ziaren słonecznika
- 1/2 szklanki rodzynek lub daktyli
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 5 łyżek miodu
- ok. 0,5 szklanki wody

Namoczone pięć minut płatki owsiane przekładamy do blendera. Podobnie orzechy, pestki dyni i słonecznik. Dodajemy również namoczone wcześniej rodzynki, miód, olej kokosowy i cynamon. Wodę dodajemy jeśli to konieczne, by masa była odpowiednia do formowania. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy z ciasta kulki, które spłaszczamy i układamy na blasze. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w 180 st. C. Smacznego!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Domowe rośliny doniczkowe. cz1

Więcej…

Jak zaplanować wydatki?

Więcej…

Telefony

Codziennie

Norweska atrakcja - koniec świata

Więcej…

Niezbędnik turystyczny - 5 podstawowych zasad

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Zadbaj o swój wzrok.

Więcej…

Czy wiesz jak ważna w organizmie jest woda?

Więcej…

Moda

Artykuły

Pyszna i prosta sałatka "gyros"

Więcej…

Zupa z cukinii

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Ciekawostka - Ludzkie serce

Więcej…

Czy wiesz kto był najbogatszy na świecie ?

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Jak złowić swojego pierwszego karpia?

Więcej…

Ogromna różnorodność gatunków w Polsce

Więcej…