Słodkie przekąski dostosowane do własnych oczekiwań. Niezależnie od wybranego wariantu każdy ma swoje ulubione poczucie smaku, więc piekąc u siebie w domu po prostu najlepiej ustalić określony poziom słodkości. Dobrze jest też obserwować kiedy ciasteczka zaczynają się rumienić. Czas zależy od grubości i składu udanej masy. Pieczemy ok. 20 minut na 2 blachach. 

- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka orzechów laskowych
- 1/2 szklanki łuskanych pestek dyni
- 1/2 szklanki ziaren słonecznika
- 1/2 szklanki rodzynek lub daktyli
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 5 łyżek miodu
- ok. 0,5 szklanki wody

Namoczone pięć minut płatki owsiane przekładamy do blendera. Podobnie orzechy, pestki dyni i słonecznik. Dodajemy również namoczone wcześniej rodzynki, miód, olej kokosowy i cynamon. Wodę dodajemy jeśli to konieczne, by masa była odpowiednia do formowania. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy z ciasta kulki, które spłaszczamy i układamy na blasze. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w 180 st. C. Smacznego!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Hausboot - polubisz pływający domek z wszelkimi wygodami

Więcej…

Jak dbać o kwiaty na balkonie

Więcej…

Telefony

Codziennie

Sezon na grilla rozpoczęty - Świat i Polacy

Więcej…

Norweska atrakcja - koniec świata

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Zdrowy sen

Więcej…

Zegar Biologiczny

Więcej…

Moda

Artykuły

„Wegański śledź”

Więcej…

Pasztet gryczany z batata

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Czy wiesz dlaczego Jerzyk zwyczajny, wcale nie jest "zwyczajny"?

Więcej…

Niejadek jabłek, czyli mit o jeżu

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Testujemy sprzęcior

Więcej…

Tuńczyk błękitno-płetwy

Więcej…