Słodkie przekąski dostosowane do własnych oczekiwań. Niezależnie od wybranego wariantu każdy ma swoje ulubione poczucie smaku, więc piekąc u siebie w domu po prostu najlepiej ustalić określony poziom słodkości. Dobrze jest też obserwować kiedy ciasteczka zaczynają się rumienić. Czas zależy od grubości i składu udanej masy. Pieczemy ok. 20 minut na 2 blachach. 

- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka orzechów laskowych
- 1/2 szklanki łuskanych pestek dyni
- 1/2 szklanki ziaren słonecznika
- 1/2 szklanki rodzynek lub daktyli
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 5 łyżek miodu
- ok. 0,5 szklanki wody

Namoczone pięć minut płatki owsiane przekładamy do blendera. Podobnie orzechy, pestki dyni i słonecznik. Dodajemy również namoczone wcześniej rodzynki, miód, olej kokosowy i cynamon. Wodę dodajemy jeśli to konieczne, by masa była odpowiednia do formowania. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy z ciasta kulki, które spłaszczamy i układamy na blasze. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w 180 st. C. Smacznego!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Zostań EKO bohaterem i chroń swoją planetę

Więcej…

Jak wychowawczo spędzać czas z dzieckiem?

Więcej…

Telefony

Codziennie

Niepowtarzalna Wenecja - praktyczne rady cz2

Więcej…

5 powodów, dla których warto odwiedzić Tajlandię.

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Zachowaj naturalnie piękną skórę

Więcej…

Właściwości babki lancetowatej

Więcej…

Moda

Artykuły

Dyniowy chlebek

Więcej…

Zupa truskawkowa

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Sprawdź co wiesz o piwie?

Więcej…

Czy wiesz dlaczego Jerzyk zwyczajny, wcale nie jest "zwyczajny"?

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Grzyby kurki

Więcej…

Legalne łowienie ryb w Polsce

Więcej…