Sprawdzi się domowy cienki biszkopt, herbatniki a nawet ciastka owsiane. Skorzystajmy z tego co dostępne jest w naszej domowej kuchni. Do owoców najlepiej pasuje spód biszkoptowy ale równie dobrze można dać pełnoziarniste herbatniki. Oczywiście wybór jest bardzo szeroki ale zależny od indywidualnych upodobań.

- 700 g tłustego twarogu
- 2 łyżki żelatyny
- 1/2 szklanki gorącej wody
- 200 g śmietany kremówki 30%
- 1 puszka brzoskwiń (850 g)
- 200 g cukru trzcinowego
- sok z 1/2 cytryny
- 0,5 szklanki zalewy z brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- biszkopt lub herbatniki pełnoziarniste

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i ciastkami. Brzoskwinie przelewamy przez sito i kroimy w talarki. Mielimy twaróg. 2 łyżki żelatyny zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiamy. Ubijamy śmietanę kremówkę. Do twarogu dodajemy sok z cytryny, zalewę z brzoskwiń i cukier. Dodajemy żelatynę, kremówkę, i połowę brzoskwiń. Drugą połowę położymy na ciasto. Masę serową wylewamy na blachę z ciastkami. Sernik wstawiamy do lodówki na godzinę. Szykujemy galaretki brzoskwiniowe. Kiedy masa serowa zacznie tężeć, wyjmujemy sernik z lodówki i układamy brzoskwinie. Zalewamy powoli tężejącą galaretką i wkładamy jeszcze na chwilę. Gotowe!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Jak dbać o kwiaty na balkonie

Więcej…

Graffiti

Więcej…

Telefony

Codziennie

Komercyjne loty w kosmos już niedługo

Więcej…

Morze Bałtyckie i jego tajemnice

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Marskość Wątroby

Więcej…

Ciekawostka na temat wegetarianizmu

Więcej…

Moda

Artykuły

Domowy Humus

Więcej…

Zupa truskawkowa

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Jej wysokość czekolada, czyli królowa jest tylko jedna!

Więcej…

Ciekawostka - Ludzkie serce

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Testujemy sprzęcior

Więcej…

O czym trzeba pamiętać przed wyjściem do lasu?

Więcej…