Sprawdzi się domowy cienki biszkopt, herbatniki a nawet ciastka owsiane. Skorzystajmy z tego co dostępne jest w naszej domowej kuchni. Do owoców najlepiej pasuje spód biszkoptowy ale równie dobrze można dać pełnoziarniste herbatniki. Oczywiście wybór jest bardzo szeroki ale zależny od indywidualnych upodobań.

- 700 g tłustego twarogu
- 2 łyżki żelatyny
- 1/2 szklanki gorącej wody
- 200 g śmietany kremówki 30%
- 1 puszka brzoskwiń (850 g)
- 200 g cukru trzcinowego
- sok z 1/2 cytryny
- 0,5 szklanki zalewy z brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- biszkopt lub herbatniki pełnoziarniste

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i ciastkami. Brzoskwinie przelewamy przez sito i kroimy w talarki. Mielimy twaróg. 2 łyżki żelatyny zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiamy. Ubijamy śmietanę kremówkę. Do twarogu dodajemy sok z cytryny, zalewę z brzoskwiń i cukier. Dodajemy żelatynę, kremówkę, i połowę brzoskwiń. Drugą połowę położymy na ciasto. Masę serową wylewamy na blachę z ciastkami. Sernik wstawiamy do lodówki na godzinę. Szykujemy galaretki brzoskwiniowe. Kiedy masa serowa zacznie tężeć, wyjmujemy sernik z lodówki i układamy brzoskwinie. Zalewamy powoli tężejącą galaretką i wkładamy jeszcze na chwilę. Gotowe!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Hausboot - polubisz pływający domek z wszelkimi wygodami

Więcej…

Awangardowy styl życia

Więcej…

Telefony

Codziennie

Morze Bałtyckie i jego tajemnice

Więcej…

Niezbędnik turystyczny - 5 podstawowych zasad

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Jak zadbać o swój mózg?

Więcej…

Marchew - skarbnica substancji odżywczych i witamin!

Więcej…

Moda

Artykuły

Ciasto czekoladowo-orzechowe

Więcej…

Domowy Humus

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Poznaj 10 ciekawostek i faktów na temat popularnych muzyków i zespołów.

Więcej…

Ciekawostka - Ludzkie serce

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Grzyby kurki

Więcej…

Testujemy sprzęcior

Więcej…