Nie czekajmy i mieszajmy. Tylko dwadzieścia minut pieczenia po to, żeby uraczyć gości pysznymi, zdrowymi wypiekami. Pełnoziarnista mąka to cenne źródło witamin. Więc brązowy cukier i rodzynki bardzo tu pasują. Zapraszam! 

- 200 g mąki pełnoziarnistej
- 150 g brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- szczypta soli
- rodzynki
- 250 ml wody
- 80 ml oleju rzepakowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka aromatu waniliowego

Składniki suche mieszamy osobno. Wlewamy składniki mokre do suchych i krótko mieszamy. Blachę do muffinek wykładamy papierkami. Przekładamy do foremek i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 25 minut w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy i podajemy.

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Graffiti

Więcej…

Sinice

Więcej…

Telefony

Codziennie

Woda wypłukała dla nas nagrodę

Więcej…

5 powodów, dla których warto odwiedzić Tajlandię.

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Zachowaj naturalnie piękną skórę

Więcej…

Jak dbać o naturalne piękno dłoni i paznokci

Więcej…

Moda

Artykuły

Chałwa z pestek słonecznika z miodem i sezamem

Więcej…

Zupa czosnkowa

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Niejadek jabłek, czyli mit o jeżu

Więcej…

"Nie wywołuj wilka z lasu" - wilki w Polsce

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Tuńczyk błękitno-płetwy

Więcej…

Testujemy sprzęcior

Więcej…